Wanneer u de zorg van een familielid of andere naaste op u neemt als mantelzorger kan dit ook via het plaatsen van een mantelzorgwoning of het realiseren van een Kangaroe woning. De gebruiker ervan kan daardoor in zijn eigen sociale omgeving blijven wonen.

De mantelzorgwoning is een woning als alle anderen; qua constructie en indeling. Het verschil met een reguliere woning is dat deze woning binnen enkele uren op locatie geplaatst kan worden, de afwerking duurt dan nog ongeveer een week.

Indien de woning niet meer nodig is kan deze weer verhuist worden naar de volgende gebruiker. De mantelzorg woning is geheel aangepast aan de benodigde zorgvoorzieningen.

De mantelzorger wordt door een dergelijke woning ontlast doordat de te leveren zorg beter ingepland kan worden in de dagelijkse werkzaamheden van de mantelzorger. Door onze contacten met PasAan kunnen wij ook bemiddelen bij de levering en plaatsing van een mantelzorgwoning.

Kangaroewoning: Dit is een separate woning of woninggedeelte gerealiseerd binnen de woning van de mantelzorger. Als de woning het toelaat kan een afzonderlijk woongedeelte gecreëerd worden met privacy voor de zorgvrager en toch nabijheid, en dus tijdwinst, van/voor de mantelzorger.

Hierbij moet u denken aan het in huis nemen van uw ouders of kinderen, met bijvoorbeeld een beperking toch in uw nabijheid, zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Dit kan ook gerealiseerd worden middels een aangepaste zorgunit, welke aan uw woning wordt geplaatst en met interne schuifdeuren bereikbaar is.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend Contact met ons opnemen.